– Zorg ervoor dat je altijd weet waar je autokeys zijn. Hang ze bijvoorbeeld aan een haakje in de hal of in de keuken.

– Maak een gewoonte van om je keys mee te nemen als je het huis verlaat. Leg ze bijvoorbeeld altijd in dezelfde plek, zoals in je jaszak of tas.

– Koop een keycord of een ander soort sleutelhanger, zodat je keys makkelijk aan je broekzak of tas kunt vastmaken.

– Als je toch je keys kwijtraakt, maak dan meteen een afspraak bij een autosleutelspecialist om ze te laten maken.

Als je de bovenstaande tips opvolgt, kun je voorkomen dat je je autokeys kwijtraakt. Het is een goed idee om regelmatig controleren of alles nog veilig is. Zo blijf je altijd in control over wat er met jouw keys gebeurt!

Wat te doen als je toch je autosleutel kwijt bent?

Als je toch je autosleutel kwijt bent, dan is het belangrijk om rustig te blijven. Probeer eerst de plek te herinneren waar je de sleutel voor het laatst had. Als je hem niet vindt, dan kun je altijd nog naar een sleutelservice of dealer gaan om een vervangende sleutel te laten maken. Dit is wel duurder dan wanneer je de sleutel gewoon zelf zou vinden.

Als je sleutel gestolen is, neem dan direct contact op met de politie. Zij kunnen helpen met het opsporen van mogelijke daders en om ervoor te zorgen dat je auto niet opnieuw gestolen wordt.

Het is belangrijk om regelmatig controleren of alles nog veilig is. Je kunt bijvoorbeeld een alarmsysteem laten installeren, zodat je altijd een waarschuwing krijgt als er iets verdachts gebeurt. Ook kun je een deur- of slotenmaker inschakelen om extra beveiliging te krijgen. Zo heb je altijd controle over wat er gebeurt met je sleutels en voorkom je dat ze in verkeerde handen terecht komen!

Bij auto-sleutel.nl weten ze wel raad!