Vandaag de dag willen senioren het liefst hun dag slijten in een vertrouwde omgeving. Hun eigen woning biedt hierin troost. Echter brengt het ook risico’s met zich mee wanneer een ouder persoon zelfstandig wil blijven wonen. De kans dat de persoon in kwestie valt en iets breekt is een stuk groter als diegene zelfstandig woont. Bovendien dient de persoon zelf ook weer op te kunnen staan wat soms niet lukt. Hiervoor is het mogelijk om een alarmknop senioren in te schakelen. Deze knop kan ingedrukt worden bij nood waardoor er andere personen worden gecontacteerd. Hiermee worden senioren snel geholpen en kunnen zij alsnog veilig thuis wonen.

Niks is prettiger dan in je eigen woning leven

Senioren die nog zelfstandig wonen verhuizen niet graag. Zij hebben een leven vol geschiedenis in dit huis en willen dat niet zomaar verlaten. Logischerwijs dat zij er dan ook voor kiezen om zelfstandig te kunnen blijven wonen, mits dit gaat uiteraard.

Door een alarmknop voor senioren aan te schaffen maak je het voor hun wat veiliger. Mocht er namelijk nood zijn, dan is het een kwestie van de knop indrukken en de hulpdiensten worden ingeschakeld. Vaak worden de telefoonnummers van de kinderen doorgegeven die gecontacteerd worden bij nood. Overigens kan deze knop ook meegenomen worden naar buiten! Gaat jouw vader of moeder naar de markt? Zorg er dan voor dat deze alarmknop wordt gedragen!